ISO 14001 sertifikaatti

Organisaation käyttöönottama ISO 14001 ympäristöjärjestelmä voidaan sertifioida, ja näin ollen sertifikaatti toimii luotettavana merkkinä organisaation ulkopuolelle ympäristövastuullisuuden tasosta.

Itse sertifikaatit myönnetään ulkopuolisen sertifiointialan yrityksen toimesta. Näistä akreditoiduista, eli päteväksi todetuista, yrityksistä pitää listaa Suomen kansallinen akkreditointielin FINAS, Finnish Accreditation Service. (Lista on löytyy: Akkreditoidut toimielimet → Sertifiointielimet → Toimialat: Järjestelmäsertifiointi)

Kun organisaatio on rakentanut ISO 14001 ympäristöjärjestelmän ja arvioinut sen omassa toiminnassa sisäisesti, se voi hakea sertifioinnin kyseisen listan yritykseltä. Myönnetyt sertifikaatit ovat voimassa kolme vuotta, jonka jälkeen suoritetaan uudelleen sertifiointi.