Pidetään huolta vanhuksistamme

Vanheneminen ja yksinäisyys ovat kasvava ongelma etenkin länsimaissa. Joidenkin tilastojen mukaan esimerkiksi Helsingin kotitalouksissa jopa 60 prosenttia ovat yksin eläviä – ja joukko kasvaa koko ajan.

Tämä on yhteiskuntamme yhteinen ongelma, johon myös yritysten tulee kantaa kortensa kekoon. Age UK hyväntekeväisyysjärjestö on toiminut asian promoottorina ja ryhtynyt rakentamaan yritysverkostoa ympärilleen, jotta vanhukset eivät tuntisi oloaan niin yksinäiseksi. Aloitteen tarkoituksena on löytää vapaaehtoisia, jotka olisivat aktiivisesti yhteydessä yksinäisiin vanhuksiin.

Kymmenen vuotta aloitteen käynnistämisestä homma toimii jo hyvin. Viikoittain Age UK:n keräämä ja hallinnoima yritysverkosto tekee noin 800 yhteydenottoa yksinäisiin vanhuksiin. Keskimäärin nämä puhelut kestävät noin 20 – 30 minuuttia. Mikä huolestuttavinta, monessa tapauksessa kyseinen yhteydenotto saattaa olla ainoa kontakti, jonka he saavat ulkopuoliseen maailmaan viikon aikana. Ilman yritysverkoston aktiivisuutta vanhukset saattaisivat olla aivan yksin.

Lue lisää verkoston toiminnasta osoitteesta www.ageuk.org.uk